Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΚΟΛΑΡΑ - ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
17-07-2010 15:09:23

Ευκαιρίες αγοράς για χιλιάδες μικρά διαμερίσματα σε τιμές κοψοχρονιάς -ώς και 50% κάτω από την αρχικώς ζητούμενη- δημιουργεί η κρίση.
Διαμερίσματα των δύο ή τριών δωματίων σε κεντρικές και όχι ιδιαίτερα υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Παγκράτι κ.ά.) για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ζητούσαν μέχρι πρότινος 60.000 ώς 80.000 ευρώ πουλιούνται τώρα σαν... φιστίκια σχεδόν στις μισές τιμές δηλαδή στα 30.000 ώς 50.000 ευρώ!

Πρόκειται για σπίτια τα οποία εγκαταλείπουν κυρίως Αλβανοί και Βούλγαροι οικονομικοί μετανάστες που δεν βρίσκουν πια δουλειές και επιστρέφουν αναγκαστικά πίσω στη πατρίδα τους.

Είναι αυτοί που είχαν έρθει ομαδικά στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του '90, βρήκαν τότε εύκολα δουλειές, οι μεν άνδρες σε οικοδομές και στα μεγάλα έργα της προ-ολυμπιακής Αθήνας, οι δε γυναίκες ως οικιακές βοηθοί και με σταθερή πλέον απασχόληση, με πολυμελείς οικογένειες και με οικονομίες στην άκρη προχώρησαν σταδιακά σε αγορές ακινήτων.

Τώρα, όμως, που όλη η χώρα έχει μπει στην πρέσα του ΔΝΤ και τα δημόσια έργα κόπηκαν με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα ούτε οι παλαιοί μετανάστες να βρίσκουν δουλειές ούτε οι ελληνικές οικογένειες να μπορούν να συντηρούν οικιακές βοηθούς για ανήμπορους και ηλικιωμένους, ήρθε η ώρα της μεγάλης φυγής για χιλιάδες οικογένειες ξένων που διαβιούσαν στην Αθήνα.

Κάθε κρίση, βέβαια, γεννά και τα «άνθη του κακού» ή τα επαγγέλματα ευκαιρίας, που εν προκειμένω είναι είτε οργανωμένα μεσιτικά γραφεία με ρευστό που αγοράζουν και «σαρώνουν» ό,τι βρουν μπροστά τους είτε εταιρείες με... σημαία ευκαιρίας, που φύτρωσαν σαν τα... μανιτάρια για τον σκοπό αυτό.

Εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών ξεκοκαλίζουν τα έντυπα με τις αγγελίες πώλησης διαμερισμάτων και όταν εντοπίσουν τις ευκαιρίες και αυτά που θέλουν, τηλεφωνούν στους ιδιοκτήτες και χωρίς περιστροφές κάνουν προσφορά για τα... μισά από αυτά που ζητούν. Με τον παρά στο χέρι.

Ε, λοιπόν «πάνω από το 50% των ιδιοκτητών που είτε έχουν τεράστια οικονομική ανάγκη, είτε θέλουν να φύγουν από τη χώρα υποκύπτουν και τους πουλάνε τα σπίτια», λέει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο Χρήστος Αγγάνης, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου.

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω

Η πρωτοφανής, εξάλλου, κρίση στην αγορά κατοικίας και στην οικοδομή γενικότερα συνοδεύεται από μικροκομπίνες, «φάμπρικες» και ένα νέο είδος... τρακαδόρων με άσπρα κολάρα και κοστούμια, που νοικιάζουν σπίτια και διαμερίσματα δίχως ποτέ να πληρώνουν νοίκια (!).

Η μέθοδός τους είναι απλή: με σύμμαχο τη σοβαρή κατά τεκμήριο εμφάνιση και ενίοτε συστατική επιστολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τους (σ.σ. την οποία συχνά αποσπούν εκβιαστικά, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Αγγάνης) συμφωνούν με τον απελπισμένο και στριμωγμένο ιδιοκτήτη σε ένα άκρως ικανοποιητικό γι' αυτόν ποσό ενοικίου και προχωρούν στην υπογραφή συμβολαίου.

Πίσω, όμως, έχει η αχλάδα την ουρά αφού ο καλοντυμένος ενοικιαστής αποδεικνύεται πολύ σύντομα... μπαταχτσής. Μέχρι να κατορθώσει ο ιδιοκτήτης να τον πετάξει εξώ από το σπίτι (τα δικαστήρια λειτουργούν ως γνωστόν και γι' αυτές τις υποθέσεις με ρυθμό χελώνας) ο εν λόγω κύριος έχει κατορθώσει να μείνει για πολλούς μήνες τσάμπα στο σπίτι και, όταν κάποτε βρεθεί στον δρόμο, δεν έχει παρά να δοκιμάσει -πάντα καλοντυμένος- το επόμενο θύμα.

Και βανδαλισμοί

Ενα άλλο φαινόμενο που έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες ιδιοκτήτες είναι αυτό της καταστροφής του διαμερίσματος από ενοικιαστές που συνήθως υφίστανται έξωση ως κακοπληρωτές. Για εκδίκηση απέναντι στον ιδιοκτήτη μουτζουρώνουν τους τοίχους, ξηλώνουν καζανάκια, καταστρέφουν μπανιέρες και, γενικά, αφήνουν πίσω τους τα σημάδια μιας τυφλής εκδίκησης απέναντι σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν κι αυτοί οξυμένες οικονομικές ανάγκες.

Δείγμα εξαλλου της απελπιστικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες χιλιάδες Ελληνες ή ξένοι ενοικιαστές είναι ότι σε πάρα πολλά σπίτια και διαμερίσματα ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ κόβουν τηλέφωνα και ρεύμα, αφού οι λογαριασμοί παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες...
Το άρθρο είναι του δημοσιογράφου Γιώργη Μέρμιγκα από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (17-7-2010)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website