Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧ. ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
15-06-2010 18:49:26

Με γρήγορους ρυθμούς "τρέχει" η πολεοδόμηση των περιοχών Κάτω Κατσαμπάς – Παπα Τίτου Μετόχι - Παγκρήτιο, Αγία Ειρήνη-Κορακοβούνι-Μαραθίτης και Άγιος Ιωάννης-Μεσαμπελιές-Φορτέτσα. Μέχρι τέλος Ιουνίου 2010 καλούνται οι ιδιοκτήτες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για ένταξη των οικοπέδων τους στο σχέδιο. Πρόκειται για τις τρεις πολεοδομικές ενότητες συνολικής έκτασης 3.150 στρεμμάτων, των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής τους στο σχέδιο πόλης, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτές να μπορούν από το σπίτι τους και μέσω διαδικτύου να δηλώνουν τις ιδιοκτησίες τους, στα πλαίσια της α' ανάρτησης για την επέκταση του σχεδίου πόλης που "τρέχει" ήδη και ολοκληρώνεται σε ένα μήνα.
Και αυτό γιατί ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί πανελληνίως με το να δίνει μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας www.heraklion .gr, και συγκεκριμένα στη στήλη πολεοδομικές μελέτες, την ευκαιρία στο δημότη βάζοντας το όνομά του να του εμφανίζεται το οικόπεδό του όπως είναι ακριβώς αποτυπωμένο στο σχέδιο. Από την ίδια σελίδα ο δημότης μπορεί επίσης να πληροφορηθεί τι χαρτιά χρειάζεται για τη διαδικασία αυτή.
Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις που γεννά στον κάθε ιδιοκτήτη γης η διαδικασία ένταξης της ιδιοκτησίας του σχέδιο πόλης είναι να προσκομίσει τους τίτλους ιδιοκτησίας, βεβαιώσεις από το Υποθηκοφυλακείο ότι το οικόπεδο έχει καταχωριστεί στην υπηρεσία, καθώς και αντίγραφο του κτηματολογίου, ακολουθούμενα από μια συμπληρωμένη αίτηση όπου θα αναφέρονται τα δικαιολογητικά που καταθέτονται με σκοπό να ενταχθεί το οικόπεδό του στο σχέδιο πόλης.
Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους του μελετητικού γραφείου που βρίσκονται από την προηγούμενη βδομάδα στο β' όροφο της "Ανδρόγεω" ώστε να ενημερώνουν και να εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες, ενώ θα βρίσκονται εκεί μέχρι τέλος του Ιουνίου προκειμένου να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με τη δική τους βοήθεια.
«Πρόκειται για περιοχές που συνολικά αριθμούν περίπου 3.150 στρέμματα, τα οποία εντάσσονται στο σχέδιο πόλης με ταχύτατες διαδικασίες, μετά την κωλυσιεργία και την ταλαιπωρία που είχαμε με το Συμβούλιο Επικρατείας και την ανάθεση των πολεοδομικών μελετών. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ένα διέξοδο στους δημότες μας που θέλουν να χτίσουν νόμιμα ένα σπίτι και να μην αναγκάζoνται να καταφεύγουν στην παράνομη δόμηση ή να εγκλωβίζονται σε μια ιδιότυπη ομηρία, και αυτοί και τα παιδιά τους, για όλη τους τη ζωή», είπε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Κώστας Μαμουλάκης, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 5.000 δημότες τυγχάνει να έχουν περιουσίες σε αυτές τις περιοχές.
Ωστόσο, όπως εξήγησε στη "Ν.Κ." ο κ. Μαμουλάκης, «μέσω διαδικτύου, μπαίνοντας στο σάιτ του Δήμου www.heraklion.gr , ο Ηρακλειώτης που δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στην "Ανδρόγεω" μπορεί να τα κάνει όλα από το σπίτι του. Να πάρει καταρχήν όλα τα πιστοποιητικά, τα έντυπα και τις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσει. Τις αιτήσεις, τα συμβόλαια, τους τίτλους μεταγραφής, τα στοιχεία που πρέπει κανονικά να προσκομίσει εδώ. Παράλληλα μπορεί, επιλέγοντας την πολεοδομική ενότητα στην οποία ανήκει, συμπληρώνοντας απλώς το όνομά του στο πλαίσιο, να εντοπίζει χαρτογραφικά στο σύστημα το ακίνητό του».
«Στόχος μας είναι σε ένα χρόνο από σήμερα - το πολύ σε ενάμιση, σε περίπτωση που κάπου κολλήσει η διαδικασία - με γρήγορες διαδικασίες και με τη συνεργασία όλων να ολοκληρωθεί το πολεοδομικό σχέδιο, οπότε μετά να ακολουθήσουν το ΦΕΚ και η πράξη εφαρμογής, η οποία πλέον θα καθορίσει τις εισφορές σε γη και χρήμα. Υπολογίζω ότι μετά από αυτό το διάστημα οι δημότες θα μπορούν να χτίσουν», ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης.
Ο ίδιος ωστόσο απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες να σπεύσουν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να δηλώσουν τα οικόπεδά τους, λέγοντας: «Καλώ τους δημότες να έρθουν στην αίθουσα "Ανδρόγεω", στο 2ο όροφο, και να δηλώσουν το οικόπεδό τους. Εκεί βρίσκονται οι υπεύθυνοι μελετητές κάθε μέρα από το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, για όλο τον Ιούνιο».
Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Μαμουλάκης, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας που θα κατατεθούν θα εξεταστούν από ειδικούς μελετητές. Παράλληλα θα εξεταστούν και οι όποιες ενστάσεις προκύψουν. Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ο ίδιος, έχουν δοθεί εντολές στους μελετητές και έχουν ξεκινήσει τα ρυμοτομικά σχέδια που θα ορίσουν τους δρόμους, τις πλατείες, τις εκκλησίες, τα πάρκα και όλους εκείνους τους κοινόχρηστους χώρους που αναμένεται να γίνουν στις περιοχές αυτές.
Το δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" του Ηρακλείου.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website