Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ Ή ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
01-06-2010 13:26:51

Δεν υπάρχει νόμος και δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που να επιβάλλει μείωση ή πάγωμα ενοικίου. Καιαν ακόμα εκδοθεί τέτοια απόφαση αυτή θα αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση. Κριτήριο για να εκδοθεί μιά τέτοια απόφαση είναι η κραυγαλέα απόκλιση του ενοικίου από τα γειτονικά καταστήματα.
Η συμφωνία πρέπει να είναι γραπτή. Σε περίπτωση που δεν γίνει γραπτή συμφωνία ο ιδιοκτήτης κινδυνεύει να εισπράττει, για κάθε επόμενο χρόνο μετά τη λήξη του χρόνου που έχει συμφωνηθεί η μείωση ή το πάγωμα του ενοικίου, το 75% του τιμαρίθμου. Τα κριτήρια για να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης αν θα προχωρήσει σε μείωση ή πάγωμα του ενοικίου είναι τα εξής: α) τι ενοίκιο θα βρεθεί αν αποχωρήσει ο μισθωτής β) πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ξανανοικιαστεί το ακίνητο. Θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα εφάπαξ αύξησης του ενοικίου, αν περάσει η κρίση, αν δεν υπάρχει από τώρα γραπτή συμφωνία. Αν περάσει η κρίση ουδείς ενοικιαστής θα έλθει από μόνος του να αυξήσει το ενοίκιο. Για το λόγο αυτό σε κάθε συμφωνία μείωσης θα πρέπει να αναγράφεται α) για πόσο διάστημα θα είναι μειωμένο το ενοίκιο β) ότι μετά τη λήξη του διαστήματος αυτού το ενοίκιο θα επανέλθει στο σημερινό (ώστε ο ιδιοκτήτης να μη χάσει το δικαίωμα να επαναφοράς στο σημερινό επίπεδο) ή στο επίπεδο που θα είχε διαμορφωθεί μετά τις αναπροσαρμογές του σημερινού ενοικίου και γ) να προβλεφθεί το ποσοστό αναπροσαρμογής για τα επόμενα μισθωτικά έτη.
Αν η κρίση συνεχιστεί θα μπορεί να γίνει νέα συμφωνία με τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε.Σημαντικό είναι επίσης ότι εάν προσφύγει ο μισθωτής στο δικαστήριο για μείωση ενοικίου μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Εφετειο θα πρέπει να καταβάλλει ολόκληρο το μίσθωμα και όχι μειωμένο, διαφορετικά ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να κάνει έξωση λόγω μη καταβολής του ενοικίου. Ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Εφετείο είναι πάνω από τρία χρόνια.


Κώστας Αράπογλου
Δικηγόρος -Αντιπρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ –
Πρόεδρος ΕΝΙΔΑΝΗ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website