Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
03-03-2010 19:22:57

Οι εξώσεις είναι πολλαπλάσιες τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με την περίοδο προ της οικονομικής κρίσεως, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου, Κώστας Αράπογλου.
Οπως επισημαίνει ο ίδιος, είναι λυπηρό να γίνονται εξώσεις, ιδίως σε περιπτώσεις οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους, όμως «οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σ' αυτή την κίνηση γιατί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο για ενοίκια που δεν εισπράττουν μέχρι να κάνουν έξωση». Όσο καθυστερούν τόσο μεγιστοποιείται η ζημιά τους Επομένως, κάθε ιδιοκτήτης αποφασίζει να προχωρήσει στην έξωση για να πάψει να καταβάλει φόρο, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν παίρνει τα χρήματά του από τον ενοικιαστή. Αυτό που συμφέρει τους ιδιοκτήτες είναι μετά την έξωση, για να μην φορολογηθού για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει να κάνουν εκχώρηση των μισθωμάτων στην εφορία επειδή η δικαστική διεκδίκηση τους είναι δαπανηρη και συνήθως οι ενοικιαστές δεν έχουν ακίνητη ιδιοκτησία για να την κατάσχουν.
Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, είναι μεγάλο λάθος για τον ιδιοκτήτη ακινήτου να κάνει απόκρυψη ενοικίου, γιατί τότε θα είναι έρμαιο σε κάθε εκβιασμό που ίσως του κάνει ο ενοικιαστής. Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση ο ενοικιαστής να τον εκβιάζει ότι θα καταγγείλει στην Εφορία πως δεν δηλώνει το ενοίκιο, ενώ το άλλο που μπορεί να συμβεί είναι να του καταβάλει όχι το κανονικό, αλλά το εικονικό ενοίκιο.
Με τη διπλή του ιδιότητα, του δικηγόρου και του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο κ. Αράπογλου εξηγεί ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να κινηθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όταν δεν εισπράττει το ενοίκιο. Μπορεί είτε να κινηθεί με αγωγή έξωσης, που μπορεί να πάρει πολύ χρόνο η έκδοση της απόφασης, είτε με διαταγή απόδοσης, που είναι πολύ πιο σύντομη διαδικασία, εφόσον ο ενοικιαστής δεν κάνει ανακοπή καθυστερώντας έτσι την έξωση.
Πάντως, εκτός από τους ενοικιαστές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έχουν εντοπιστεί και κάποιοι που λειτουργούν κατά σύστημα με αυτό τον τρόπο. Ο κ. Αράπογλου, λέει, ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις ο ενοικιαστής πληρώνει κανονικά την εγγύηση και το πρώτο ενοίκιο, τους επόμενους μήνες με διάφορες δικαιολογίες καθυστερεί να καταβάλει το ενοίκιο και τελικά καταλήγει στα δικαστήρια μέχρι να γίνει η έξωση και να φύγει, αφήνοντας το κλειδί στην πόρτα, για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία σε άλλο σπίτι… «Υπάρχουν κατ' επάγγελμα τέτοιοι μισθωτές και αυτό είναι πιο έντονο το τελευταίο διάστημα» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Για να μην πέσουν θύματα τέτοιου είδους μισθωτών οι ιδιοκτήτες καλό θα είναι πριν νοικιάσουν το σπίτι τους να φροντίζουν να μάθουν το λόγο που εγκατέλειψε ο μισθωτής το προηγούμενο σπίτι του.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website