Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΠΟ 1/8/2010 Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ
08-01-2010 11:21:23

Αυξημένο φόρο, αναδρομικά από 8-1-2010 ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με βάση τους νέους συντελεστές που θα αποφασιστούν στο φορολογικό, θα καταβάλουν όσοι κάνουν από 8-1-2010 και μετά γονικές παροχές και όσοι κληρονομήσουν με ημερομηνία θανάτου του κληρονομουμένου από την ίδια ημερομηνία και μετά, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7-1-2010 στη Βουλή.
Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 8-1-2010, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στο φόρο της ακίνητης περιουσίας και δεν ήθελε να επιτρέψει σε εκείνους που έχουν μεγάλες περιουσίες να εκμεταλλευτούν το χρονικό «παράθυρο» που προκύπτει από τη διαβούλευση.
Σημείωσε, δε, πως ο φόρος -που θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το φορολογικό- για τη γονική παροχή ακινήτου θα είναι κλιμακωτός.
Μετά το κύμα των γονικών παροχών που έγιναν τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να αποφύγουν οι φορολογούμενοι την επικείμενη νέα, υψηλότερη φορολόγηση, η κυβέρνηση σπεύδει τώρα με τη ρύθμιση αυτή να περιορίσει την περαιτέρω διαρροή εσόδων και να μην εξανεμιστεί τελείως το όφελος για το κράτος από τη νέα ρύθμιση.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές, η τροπολογία προβλέπει ότι όσες γίνουν από την επομένη της κατάθεσης του νόμου, δηλαδή από 8-1-2010, θα φορολογηθούν με βάση τη νέα κλίμακα, η οποία -σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα είναι προοδευτική- αλλά θα έχει υψηλό αφορολόγητο.
Έτσι, ενώ σήμερα υπάρχει αφορολόγητο όριο 95.000 ευρώ και από εκεί και πάνω επιβάλλεται ενιαίος συντελεστής 1% επί της κληρονομούμενης περιουσίας, στο εξής θα υπάρχει ένα υψηλό αφορολόγητο, της τάξης των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις και το υπόλοιπο θα φορολογείται με συντελεστές που θα αυξάνονται σταδιακά, όσο μεγαλύτερη είναι η περιουσία. Αυτό σημαίνει ότι περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ θα υποστούν μεγάλη επιβάρυνση σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς.

Επειδή, όμως, ο νέος φορολογικός νόμος είναι ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης και δεν προβλέπεται να ψηφιστεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο, η τροπολογία ορίζει ότι όσοι κάνουν τώρα γονικές παροχές θα φορολογούνται προσωρινά με 1% και στη συνέχεια θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου τους με βάση το νέο καθεστώς.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website