Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ημιυπαίθριων χώρων, επιμένει το ΥΠΕΧΩΔΕ.
08-08-2009 11:10:14

Διευκρινίσεις σχετικά με τις μεταβιβάσεις ακινήτων με ημιυπαίθριους χώρους έδωσε την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, έπειτα από τις αντιδράσεις των συμβολαιογράφων σχετικά με τη νομιμότητα των συγκεκριμένων συναλλαγών.

Οι συμβολαιογράφοι επικαλούνται το νόμο Τρίτση του 1983 και το νόμο 1977/85, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η μεταβίβαση αυθαιρέτων κτισμάτων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες έχει αναθέσει την υπόθεση στον αντεισαγγελέα Ν.Μαύρο για να συντάξει τη σχετική γνωμοδότηση.

Σε δήλωση του, την Παρασκευή, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι «οι διατάξεις του Ν.3775/2009 για την τακτοποίηση των νομίμως ανεγερθέντων χώρων που άλλαξαν χρήση (ημιυπαίθριοι κ.λπ.), είναι σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

«Οι συμβολαιογράφοι», είπε ο κ. Σουφλιάς, «είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στα συμβόλαια μεταβίβασης τον χώρο, όπως αυτός περιγράφεται στην οικοδομική άδεια, δηλαδή ως ημιυπαίθριος και επομένως δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα».

»Επίσης είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν και το νέο πραγματικό γεγονός της τακτοποίησης του χώρου αυτού σύμφωνα με τον νόμο. Κατόπιν αυτών δεν είναι 'στον αέρα οι ημιυπαίθριοι', αλλά στον αέρα είναι αυτό που υποστηρίζεται από ορισμένους πως δήθεν οι μεταβιβάσεις αυτές είναι άκυρες» συμπλήρωσε.

«Αυτοί που με τις πράξεις και τα λεγόμενά τους για τους δικούς τους λόγους προκαλούν σύγχυση στο θέμα αυτό, δεν θα έχουν μεν κανένα κόστος, έχουν όμως μεγάλη ευθύνη, γιατί το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες που θα τους ακολουθήσουν» κατέληξε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website