Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
28-03-2009 15:25:29

Προς το ΥΠΕΧΩΔΕ «οδεύει» η Πολεοδομική Μελέτη του Σκαλανίου, καθώς η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας αφού περιέλαβε τις τελευταίες τροποποιήσεις που συμφωνήθηκαν και με το δήμο Ηρακλείου, απέστειλε το σχέδιο στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου.

Όπως είναι γνωστό το σχέδιο πόλης της περιοχής έχει μπλοκάρει εδώ και μια διετία, με αφορμή δύο διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις για το ποια θα πρέπει να είναι τελικά τα όρια του οικισμού. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια γραφειοκρατικής φύσεως εμπλοκή, για την οποία υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες, η οριστική λύση κωλυσιεργούσε, με αποτέλεσμα να έχει φρενάρει η πολεοδομική μελέτη του Σκαλανίου, και η περιοχή να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που ναρκοθετούν την τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Τελικά φαίνεται ότι η περίφημη λύση δρομολογήθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε στην Πολεοδομία Ηρακλείου, στη διάρκεια της οποίας ξεκαθαρίστηκε ότι η καλύτερη δυνατή λύση που μπορεί να ακολουθηθεί είναι να γίνει μια απλή εξομάλυνση των ορίων του οικισμού, ούτως ώστε να μπουν άμεσα στο σχέδιο πόλης τα 590 στρ. του οικισμού,

Όσον αφορά στα 10 στρ, που απομένουν, αυτά θα μπουν σε δεύτερη φάση στο σχέδιο πόλης μέσα από την γενναία επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που θα ακολουθήσει.

Στην απόφαση αυτή όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ.Μαμουλάκης, συνηγόρησαν ο δήμος Ηρακλείου και η Νομαρχία, και συμφώνησαν από κοινού, να προχωρήσουν άμεσα στη λύση του προβλήματος. Ο ίδιος τονίζει ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία υλοποίησης της μελέτης, τονίζοντας παράλληλα με νόημα ότι θα παρακολουθεί στενά την όλη εξέλιξη της.
(Το άρθρο είναι από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της 27-3-2009)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website