Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Οι έμποροι ζητούν χαμηλότερα μισθώματα
11-10-2008 15:43:39

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς, η εκδήλωση ενός εκτεταμένου κύματος επαναδιαπραγμάτευσης ενοικίων, τόσο στην αγορά γραφείων αλλά και σε μικρότερο βαθμό σε αυτή των καταστημάτων.

Oπως τονίζουν, σε αυτές τις περιπτώσεις τις περισσότερες φορές οι ποιοτικοί και φερέγγυοι μισθωτές έχουν τη δυνατότητα να πιέσουν τους ιδιοκτήτες, ενώ αυτοί που μισθώνουν μεγάλες επιφάνειες έχουν ένα επιπλέον μέσο πίεσης.

«Δεδομένου του οικονομικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται και της πίεσης που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η κρίση, η μείωση του λειτουργικού κόστους πολύ σύντομα θα αποτελέσει προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις και κυρίως τις πολυεθνικές.

Kατά παράδοση, το κόστος στέγασης είναι το πρώτο που περιορίζεται, είτε μέσω ενοποιήσεων υπηρεσιών ή με συγκέντρωση υπό ενιαία στέγη» τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος του ελληνικού γραφείου της Cushman and Wakefield κ. N. Σύμπουρα. Πέραν της κρίσεως, η αύξηση του πληθωρισμού εντείνει τις πιέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων, καθώς τις περισσότερες φορές η ετήσια αναπροσαρμογή εξαρτάται από το ύψος του δείκτη τιμών καταναλωτή σε μία ή δύο εκατοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, με το υπάρχον κλίμα και σε συνθήκες κρίσεις οι μισθωτές μπορούν μέσω επαναδιαπραγματεύσεων να επιτύχουν μείωση του ενοικίου έως και 30%. Bέβαια, όπως τονίζουν, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η «απόσταση» του μισθώματος που καταβάλλουν από τις τρέχουσες αξίες της αγοράς. Eτσι για παράδειγμα, με βάση τη σημερινή εικόνα της αγοράς, επιχείρηση που μισθώνει γραφειακούς χώρους επί της λεωφόρου Kηφισίας και καταβάλλει 28 ευρώ ανά τ.μ. έχει περιθώρια μείωσης του ενοικίου έως και 30%. Aπό την άλλη πλευρά, η αγορά καταστημάτων εμφανίζει σαφώς μεγαλύτερες αντοχές, λόγω των περιορισμένων εναλλακτικών επιλογών που διαθέτουν οι μισθωτές, στις καλές βέβαια εμπορικές πιάτσες.
"Το άρθρο αυτό είναι του δημοσιογράφου Μάκη Θεοδωράτου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 11-10-2008"


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website