Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Ανοίγει ο δρόμος για Σχέδιο Πόλης σε επτά περιοχές του Ηρακλείου
26-07-2008 15:41:20

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Οριστικά ακυρώνονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, για την ανάθεση τριών σημαντικών πολεοδομικών μελετών, που αφορούν στις περιοχές της Αμφιθέας, της Αγίας Ειρήνης – Κορακοβουνίου- Μαραθίτη και του Κάτω Κατσαμπά- Παπά Τίτου μετόχι., μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την οποία παρέλαβε και τυπικά χθες η πολεοδομία Ηρακλείου.

Ως γνωστόν υπήρξε προσφυγή από εταιρία που συμμετείχε στο διαγωνισμό με αποτέλεσμα το ΣτΕ να τον ακυρώσει. Το επόμενο βήμα της υπηρεσίας είναι να συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή του διαγωνισμού για να εξετάσει εκ νέου τις υπόλοιπες επτά υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί στα πλαίσια του διαγωνισμού, που εκπονήθηκαν από το δήμο Ηρακλείου στις 8-12-04!

Από την εξέταση των προτάσεων που κατατέθηκαν όπως είναι προφανές εξαιρούνται όλα τα μελετητικά γραφεία, τα οποία είχαν αναδειχτεί προσωρινοί ανάδοχοι των πολεοδομικών μελετών, αφού μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άκυρη η πρόκριση τους.

Οι αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξει η επιτροπή θα οδηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα κληθεί εκ νέου να αποφασίσει ποιος θα είναι ο τελικός ανάδοχος του έργου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β.Ξημέρης τονίζει ότι πολιτική απόφαση για την εξέταση των υπολοίπων προσφορών που κατατέθηκαν στα πλαίσια του παλαιού διαγωνισμού, είναι εναρμονισμένη με την σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου, που έκρινε ότι δεν είναι χρήσιμο να γίνει νέος διαγωνισμός, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε περισσότερο χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Ο ίδιος υπόσχεται ότι θα προχωρήσει άμεσα η σύγκλιση της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού, στα πλαίσια της οποίας αναμένεται να αναζητηθεί λύση για τους νέους αναδόχους του έργου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι με τις εμπλοκές που ανέκυψαν στην υπόθεση της ανάθεσης του διαγωνισμού, το μεγάλο θέμα της ένταξης στο σχέδιο πόλης μιας έκτασης που ξεπερνά τα 3150 στρέμματα, έχει «παγώσει» εδώ και μια τετραετία, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι περιοχές να ασφυκτιούν, λόγω της έλλειψης σχεδίου πόλης το οποίο περίμεναν καρτερικά εδώ και χρόνια, για να μπει μια τάξη, που θα επιτρέψει στους κατοίκους να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, την οποία δικαιούνται…

Οι τρεις περιοχές όπου μπλοκάρει το Σχέδιο Πόλης

Όπως έχει γράψει από το παρελθόν η «Π» οι περιοχές στις οποίες έχει μπλοκάρει το σχέδιο πόλης είναι οι εξής: Η πρώτη είναι αυτή της Αμφιθέας, που χαρακτηρίζεται μια έντονα αναπτυσσόμενη περιοχή, που αφορά σε μια έκταση 1300 στρεμμάτων, όπου δρομολογείται η ένταξη της στο σχέδιο πόλης, με την ανάθεση της πολεοδομικής μελέτης συνολικού κόστους 663.885 ευρώ. Η δεύτερη είναι η περιοχή Αγία Ειρήνη –Κορακοβούνι- Μαραθίτη, που εμφανίζει έντονο οικιστικό ενδιαφέρον και ζωηρή δόμηση, λόγω και της προνομιακής θέση της, και καλύπτει μια έκταση 980 στρεμμάτων. Το κόστος της μελέτης πολεοδόμησης της, ανέρχεται στο ποσό των 503.994 ευρώ. Τέλος η τρίτη είναι η περιοχή Κάτω Κατσαμπά, μετόχι Παπά Τίτου, προβλέπεται η ένταξη μιας έκτασης 870 στρεμμάτων, με την ανάθεση της σχετικής πολεοδομικής μελέτης συνολικού κόστους 449. 789 ευρώ.
Το άρθρο αυτό είναι της δημοσιογράφου Λίλιαν Δαφερμάκη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Πατρις του Ηρακλείου στις 17-7-2008


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website