Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ
05-04-2008 16:45:11

Για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων λαμβάνονται υπόψη:

1. Η Βασική Αξία Γης, που υπολογίζεται για κάθε τετραγωνικό μέτρο αξίας γης μη αρδευόμενης με μονοετή καλλιέργεια, που δεν έχει πρόσωπο σε εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό ή Κοινοτικό δρόμο και απέχει από τη θάλασσα απόσταση μεγαλύτερη από 800 μέτρα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ανά Δήμο εφαρμόζεται μία Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ), ενιαία για όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του. Έτσι, έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση ένα οικόπεδο που απέχει 200 μέτρα, από το σχέδιο πόλεως και έχει μεγάλες πιθανότητες να ενταχθεί άμεσα σε αυτό, με ένα οικόπεδο που είναι ένα ή και δύο χιλιόμετρα μακριά.

Εξαίρεση, από την «ισοπεδωτική» αυτή αντιμετώπιση, αποτελούν οι εκτός σχεδίου εκτάσεις γης κάθε δήμου ή δημοτικού διαμερίσματος, οι οποίες βρίσκονται σε παραλιακές ζώνες και σε απόσταση μέχρι 800 μέτρα από τη θάλασσα ή συνορεύουν με εθνικές ή επαρχιακές οδούς ή κοινοτικούς ή ιδιωτικούς δρόμους ισχύουν ξεχωριστές «τιμές αφετηρίας» - συνήθως υψηλότερες από την ενιαία Α.Β.Α. - που ονομάζονται Ειδικές Βασικές Αξίες (Ε.Β.Α.).

2. Η οικοπεδική αξία που υπολογίζεται για όσες εδαφικές εκτάσεις έχουν κτίσμα με επιφάνεια μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται:

* μέσα σε Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ή οικισμούς για τους οποίους δεν έχουν ορισθεί όροι δόμησης και

* εκτός Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων ή οικισμών για τους οποίους δεν έχουν ορισθεί όροι δόμησης, αλλά έχουν πρόσωπο σε εθνική ή επαρχιακή οδό ή είναι σε ζώνη πλάτους μέχρι και 800 μέτρα από τη θάλασσα.

3. Η Αξία Δυνατότητα Περαιτέρω Αξιοποίησης (A.Δ.) που υπολογίζεται μόνο για όσες εδαφικές εκτάσεις βρίσκονται μέσα σε Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ή οικισμούς για τους οποίους δεν έχουν ορισθεί όροι δόμησης και εκτός Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων ή οικισμών για τους οποίους δεν έχουν ορισθεί όροι δόμησης, αλλά έχουν πρόσωπο σε εθνική ή επαρχιακή οδό ή είναι σε ζώνη πλάτους μέχρι και 800 μέτρα από τη θάλασσα, εκτός εάν στις πιο πάνω περιπτώσεις δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη από τις πολεοδομικές διατάξεις δόμηση εν όλω ή εν μέρει λόγω απαγόρευσης οποιασδήποτε δόμησης σε ολόκληρη την εδαφική έκταση ή σε τμήμα της, οπότε η Aξία Δυνατότητας περαιτέρω αξιοποίησης υπολογίζεται για επιφάνεια εδαφικής έκτασης ανάλογης με το ποσοστό της δόμησης που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά δόμηση, δεν θα υπολογιστεί Αξία Δυνατότητας περαιτέρω εκμετάλλευσης.

Για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας, εκτός από το άθροισμα των ανωτέρω στοιχείων, λαμβάνονται υπόψη και ορισμένοι άλλοι συντελεστές:

* συντελεστής χρήσης

* συντελεστής ειδικών συνθηκών

* συντελεστής θέσης

* συντελεστής μεγέθους

* συντελεστής αυξομείωσης.

Όσον αφορά στα αγροτεμάχια στα οποία υπάρχει κτίσμα, μεγαλύτερο από 15 τ.μ., οι τιμές αυξομειώνονται ανάλογα με τη χρήση του κτίσματος, την παλαιότητα, αν έχει σύνδεση με τη ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα και το δίκτυο ύδρευσης κ.λπ., όπως επίσης και το αν έχει υποστεί ζημιές από σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website