Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΟικοδομές - Αυθαίρετα

Αρθρα
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
15-10-2005 14:20:27

Σε αύξηση του ελάχιστου κόστους κατασκευής προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών

H αύξηση στο ελάχιστο κόστος κατασκευής μπορεί να υπερβεί το 40% και ίσως πραγματοποιηθεί σε βάθος τριετίας
Αθήνα

Το κόστος ανέγερσης των οικοδομών μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών, που προσανατολίζεται στην αύξηση των συντελεστών βάσει των οποίων προκύπτει το ελάχιστο κόστος κατασκευής.

Πρόκειται ουσιαστικά για το ποσό που ιδιοκτήτες και κατασκευαστές πρέπει να δικαιολογούν στην Εφορία, προσκομίζοντας τα απαραίτητα τιμολόγια ώστε να έχουν το δικαίωμα να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Ηδη συγκροτείται σύμφωνα με «Το Βήμα» επιτροπή στο υπουργείο Oικονομικών, που θα εξετάσει τα περιθώρια αύξησης του ελάχιστου κόστους κατασκευής, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές βάσει των οποίων προκύπτει το ελάχιστο κόστος έχουν να αναπροσαρμοστούν από το 1994, έτος που τέθηκε σε ισχύ το συγκεκριμένο μέτρο με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Oικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ.

Υπηρεσιακοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα εντοπιστεί μέρος της διαφεύγουσας φορολογικής ύλης, καθώς όπως λένε, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να προμηθεύονται τιμολόγια που να καλύπτουν μόλις το ισχύον ελάχιστο κόστος κατασκευής.

Ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξήσει και το πραγματικό κόστος κατασκευής, αφού ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα καλούνται να πληρώσουν περισσότερο ΦΠΑ, το οποίο θα μετακυλούν στον αγοραστή του ακινήτου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η αύξηση στο ελάχιστο κόστος κατασκευής μπορεί να υπερβεί το 40% σε σχέση με τα ισχύοντα και προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σε βάθος τριετίας, όπως ακριβώς έχει αποφασιστεί με τις αντικειμενικές αξίες.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website